11 Ocak 2014 Cumartesi

Üç Otlu Salata



Malzemeler:
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
1 demet taze soğan
1 büyük nar
1 bardak kuru üzüm
1 bardak arpa şehriye
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 limon
Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz

Hazırlanışı:
1. Arpa şehriyeyi haşlamaya başlıyoruz. Diğer yanda, dereotu, maydanoz ve naneyi yıkıyor, taze soğanı temizliyoruz, hepsini incecik kıyıyoruz.

2. Temizlediğimiz yeşillikleri salata kasesine koyuyoruz.

3. Üstüne bir bardak kuru üzüm ve haşlanmış arpa şehriyeyi ekledikten sonra şöyle bir karıştırıyoruz.



4. Bir limon suyu, 3-4 kaşık nar ekşisi, bolca sızma zeytinyağı, tuz, karabiber ve haşhaş tohumu ekleyip tüm malzemelere değecek şekilde güzelce karıştırıyoruz.

5. Sofraya getirmeden önce hepsinin üstüne bol nar döküyoruz. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder