15 Ocak 2014 Çarşamba

Bitter Çikolatalı Armutlu Muffin


Armutla yaptığım en güzel kek! En sonunda çok sevdiğim bir armutlu muffin tarifi oluşturabildiğim için çok mutluyum. Bitter çikolata ve cevizle tamamladığım bu kekte hafif tarçın kokusu, tatlı sulu armutla birleşip mükemmel ve hafif bir keke dönüştü. Açıkçası, sonuçtan memnun kaldım. Üstelik de 24 tane muffin oldu, yani yarısını dondurup sonra yiyebilirim. =) Sulu ve olgun armutlar kullandığım için az şekerle çok tatlı oldu; bu da tam benlik bir durum!

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 bardaktan bir parmak az süt
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım bardak zeytinyağı
2 orta boy tatlı armut
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı kırılmış bitter çikolata
1 kahve fincanı kırılmış ceviz

Hazırlanışı:
1. Şeker ve yumurtayı çırparak başlıyoruz.
2. Fırınımızı 180 dereceye ayarladıktan sonra armutu rendeleyip çikolata ve cevizleri kırıyoruz. Havanda dövmeyip bıçakla tahtada kestim çünkü kekin içinde iri parçaların kalmasını istedim. Özellikle ceviz büyük parçalar halinde bu keke çok yakıştı.
3. Un, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu, tarçın, tuz, çikolata, ceviz ve armutları da şekerli yumurtaya katıp güzelce uzun uzun çırpıyoruz.
4. Hazırladığımız muffin kalıplarına döküp 175-180 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!


 Sanırım bu keyfi hak ettim. Özellikle iyi bir öğlen uykusundan sonra! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder