28 Ekim 2014 Salı

Hollanda Usulü Elmalı Turta



Sonbaharın klasiği güzel bir elmalı turta yapmaktır. Hollanda usulü elmalı turtanın özelliği de, hamurunda bir miktar yulaf ezmesi, iç harcında nişastalı karışım kullanması, tarçınsız, saf vanilyalı yapılması ve üstünün hamurla kaplanmayıp kırıntılı bırakılması. Bir de bana göre en önemlisi, çok kolay ve pratikçe yapılması. Eğer hiç elmalı turta denemedim ya da ben hamurişiyle uğraşamam, beceremem diyorsanız, bu basit lezzeti denelisiniz. Hem çok çabuk, hem de son derece hafif ve lezzetli.
 
Malzemeler:
2 çay fincanı un
1 çay fincanı esmer şeker
1/2 çay fincanı yulaf ezmesi
3/4 çay fincanı eritilmiş tereyağı

Turta harcı için:
1/3 su bardağı beyaz şeker
3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
1 bardak soğuk su
3 büyük tatlı elma (soyulup küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı vanilya özü ya da tarçın

Hazırlanışı:

1. Turta hamuru malzemeleri için un, esmer şeker, yulaf ezmesi ve erimiş tereyağını karıştırıp kırıntılı bir hamur elde ettikten sonra bir çay fincanı kadar hamuru daha sonra üstüne koymak üzere kenara ayırıyoruz.

2. Kırıntılı hamuru altını yağladığımız bir turta kalıbına döküp elimizle sıkıca bastırıyoruz.

3. İçini hazırlamak için su, nişasta ve şekeri bir sos tenceresinde çırpıp kaynatmaya başlıyoruz. Fokurdayınca altını kapatıyoruz.

4. Elmaları soyup doğruyoruz ve sıcak iç harcına katıp karıştırıyoruz. Hollanda usulü elmalı turtada tarçın kullanılmıyor fakat ben elmalı bir tatlı yapıp tarçın kullanmadan duramadığım için silme bir tatlı kaşığı koydum. Denemek isteyenler yalnızca vanilya özüyle pişirebilir. Çok farklı ve leziz oluyor.

5. Sos tenceresinde karıştırdığımız elmalı harcı turta hamurunun üstüne döküyoruz. Kenara ayırdığımız kırıntılı hamuru elimizle ufalayarak üstünü kaplıyoruz.

6. 175 derece fırında, orta rafta 45 dakika kadar pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz. 


  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder