21 Ekim 2014 Salı

Bezelyeli Bulgur Salatası




Malzemeler:
4 kişilik

1 kase köftelik bulgur
1 kase kaynar su
1 limon
1 çarliston ya da dolmalık biber
1 kase bezelye
3 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı ev salçası 
1 yemek kaşığı kuru nane ya da 2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
Zeytinyağı, tuz, karabiber


Hazırlanışı:
1. Önce köftelik bulguru kaynar suda bekletmekle başlıyoruz. O sırada da malzemeleri hazırlıyoruz.

2. Bezelyeleri beş dakika haşlıyor ya da buharda pişiriyoruz. Bu arada dolmalık biber ve taze soğanı, eğer taze nane kullanacaksak taze naneyi incecik kıyıyoruz.

3. Şişen köftelik bulguru kaşıkla karıştırıp kabarttıktan sonra içine limonun kabuğunu rendeliyoruz. Şahane bir lezzet ve ferahlık katıyor, taze naneyle de ayrıca çok yakışıyor. İçine limonun suyunu sıkıp salçayı, tuz, karabiberi, naneyi ve istediğimiz ölçüde sızma zeytinyağını kattıktan sonra iyice karıştırıyoruz.

4. Bezelye, biber ve taze soğanları katıp şöyle bir karıştırdıktan sonra servise hazır. Dilerseniz servis yaparken üstüne lor peyniri serpebilirsiniz. Ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte et yemeklerine çok yakışıyor. Damak zevkinize göre yeni tatlar keşfetmek size kalmış. :) Afiyet olsun!  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder