28 Ekim 2014 Salı

Köy Ekmeğiyle Fırın Mücver



Fırın mücver tariflerimden üçüncüsünü yayınlıyorum. Kabak ve mücveri çok sevdiğim için her seferinde yeni yöntemler deniyorum. Bu kez hiç soğan, sarımsak ve benzeri katmadan, sade kabak ve tam tahıllı köy ekmeğinin yoğun lezzetiyle birleşmiş mücverler yaptım. Özellikle tadanlar da çok beğendiği için bu kolay ve pratik tarifi paylaşıyorum. Çay saatinde olduğu kadar akşam yemeklerinde garnitür olarak da ikram edilebilir.


Malzemeler:
5 kabak
2 yumurta
2 dilim bayat köy ekmeği içi
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Taze ve kuru nane

Hazırlanışı:

1. Kabaklar rendelenir. Ekmek içleri robottan geçirilip incecik kırıntı haline getirilir.

2. Tüm malzemeler karıştırılıp fırın tepsisine yayılır ve elle düzeltilir. Orta ısılı fırında 40 - 45 dk pişirildikten sonra sıcak ya da soğuk servis edilir.

Kabak suyunu bırakacak mı, sıkmak lazım mı gibi zahmetlere girmiyoruz çünkü fırında pişerken kabaklar tam da istediğimiz gibi içi yumuşak, dışı kıtır hale geliyor ve su bırakmıyor. Afiyet olsun!

  

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder