31 Ekim 2014 Cuma

Tavuklu Karnabahar Graten



Bu yemeği yaparken özellikle brokoliden çok, saplarını kesip doğrayarak kullanıyorum. Hem yemeğin içinde hoş bir yeşil renk, hem de farklı bir doku katıyor. Çoğu zaman brokoli salatalarında ya da kişlerde borkolinin çiçek kısımlarını kesip saplarını atarız. Oysaki çok faydalı brokoli sapını kullanabileceğimiz bir sürü tarif var. İşte bunlardan biri. :)



Malzemeler:
1/4 demet karnabahar
1/4 demet brokoli ve brokoli sapı
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak süt
2 diş sarımsak
Tuz, biber
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

1. Karnabahar, brokoli ve tavukları doğrayıp tavuğu iri kuşbaşı şekilde kesiyoruz.

2. Sıcak su dolu tencerede 10 dakika haşlamak üzere bırakıyoruz.

3. Küçük bir sos tenceresine tepeleme iki kaşık un ve iki kaşık tereyağı alıp kavurmaya başlıyoruz. Bir araya geldiklerinde üstüne süt ekleyip tahta kaşıkla topak olmayacak şekilde karıştırıp sos haline getiriyoruz. Kıvamını alan beşamel sosumuzun içine kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha karıştırıyoruz.

4. Haşlanan karnabahar, brokoli, brokoli sapı ve tavukları derince bir fırın kabına alıyoruz. Üstüne beşamel sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ve fırına atıyoruz.

5. 200 derece fırında 15 dakika piştikten sonra üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 5-10 dakika daha peynirler eriyene kadar fırına atıyoruz. Biz çok yağlı olmaması için az kaşarla pişirdik ve eski kaşar kullandık. Ne kadar koyacağınız tamamen size kalmış. Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder