Malzemeler:
2-3 kişilik
300 gr yağsız dana kuşbaşı (ufak kesilmiş)
3 adet rondoda çekilmiş domates
1 çay fincanı arpa şehriye
1 çay fincanı sıcak su
1/2 çay fincanından biraz daha az zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Küçük boy bir fırın kabının içine domatesleri, kuşbaşı etleri, zeytinyağı ve sıcak suyla birlikte koyup tuzunu biberini ayarladıktan sonra 200 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
4. 50 dakika piştikten sonra içine bir çay fincanı arpa şehriye ve gerekirse, yani suyunu çekmişse şehriyelerle eşit miktarda su koyuyoruz. Suyunu çekmemişse eklemeye gerek olmayabilir. Emin olmak için fırın kabını arada bir kontrol edebilir, gerekirse yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
Etler pişti; şimdi şehriyeyi katma sırası.
Bu yemekle yapabileceğiniz nefis bir Yunan gecesi menüsü şöyle olabilir:
Etli Yuvetsi (güveç)
Fırında Yaz Sebzeleri ya da Briam (tarifi blog'da)
Süzme Yoğurt ile Kuru Cacık
Tatlı: Galaktaboureko ya da Muhallebili Baklava (Tarifi burada)
veya Ballı Süzme Yoğurt
veya Kaymaklı Dondurma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder