20 Haziran 2014 Cuma

Yoğurtlu Dip Soslar Serisi

 
Yoğurt kullanarak kaç farklı dipsos yapabilirsiniz? Benim için her zaman cipsin yanına, atıştırmalıkların, galetenin, tuzlu bisküvinin, taze kıtır sebzelerin yanına yoğurtla hazırlanan dip soslar vazgeçilmezdir. Yıllar içinde farklı farklı tarifler, farklı sos tarifleri biriktirmişim. Hepsini burada paylaşmak istedim.

Kendi zevkinize göre her türlü baharatla beraber yoğurt tabanlı dip sos hazırlayabilirsiniz. Muhakkak tam yağlı yoğurt, hatta en iyi kremamsı sonuç için süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin.

BAHARATLI DİP SOS:
En çok bilinen cips soslarından birisi.
Bir kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam tuz ve karabiber
 Tarif bol acılı ve bu renge bayılıyorum! =)

HARDALLI DİP SOS:
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tane hardal
1 tatlı kaşığı dijon hardalı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz karabiber

Özellikle kokteyl ve atıştırmalık servislerinde harika bir sos!

 Ya da gün ortasında acıktığınızda böyle nefis bir tabak atıştırabilirsiniz. 

TAZE OTLU DİP SOS:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz köri
2 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz ve karabiber
Süslemek için bir tutam sumak

TAZE OTLU KURU CACIK SOS:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı doğranmış taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 küçük salatalık (minicik küpler halinde doğranacak)
1 küçük çarliston biber (isteğe bağlı, minik doğranacak)
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Süslemek için bir tutam sumak

Yemeklerin yanına harika eşlik eden taze otlu yoğurt sosa, ister bol, ister az ot koyabilirsiniz. 


HAFİF EKŞİLİ DİP SOS:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tane hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tutam tuz ve karabiber

KÖRİLİ DİP SOS:
1 kase yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
1/2 misket limonu suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz ve karabiber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder