24 Haziran 2014 Salı

Orijinal Yunan Mezesi Cacık ya da 'Tzatziki'


Kuru cacık diyebiliriz aslında. Çok kısa ve kolay olan tarifini paylaşırken kuru cacığı sadece meze değil, bir dipsos, sofrada olmazsa olmaz bir ferahlatıcı olarak görüp yaz günlerinde her akşam taze taze hazırlamanızı tavsiye ederim. Yunan cacığı her zaman bembeyaz ve krema gibidir; salatalığı azdır, nanesi yoktur, yoğurdu muhakkak süzme yoğurttur.

Malzemeler:
Süzme yoğurt
Salatalık
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
1. Salatalıkları yıkadıktan sonra rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
2. Servis kasesine yoğurt ve salatalık rendesini, iyice kıyılmış bir diş sarımsakla beraber ekliyoruz. İçine bir iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve karabiber ekledikten sonra kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Dolapta bir gece bekleyebiliyor. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder