31 Ekim 2014 Cuma

Ananaslı Tersyüz Pasta



Özellikle 1920'li yılların modası klasik bir tatlı: Ananaslı Tersyüz Pasta. Bu kadar kolay olduğunu bilseydim, çok önce denerdim. =)
 
Malzemeler: 
20 cm çapında yuvarlak fırın tepsisi ya da Borcam
1 kutu konserve ananas
50 gr tereyağı (2 yemek kaşığı)
50 gr esmer şeker (2 - 3 yemek kaşığı)
7 adet kiraz şekerlemesi (ya da vişne reçelinin tanesi)

100 gr un
100 gr toz şeker
100 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Konserve ananasın suyundan 3 yemek kaşık ya da 3 yemek kaşığı ananas suyu
2 yumurta


Hazırlanışı:

1. Oda sıcaklığındaki 50 gr tereyağı 50 gr esmer şekerle mikserde krema haline gelecek kadar çırpıyoruz.

2. Bu kremayı fırın tepsisinin altına ve kenarlarının ortasına gelecek şekilde parmağımızla eşit olarak yayıyoruz. Üstüne yedi dilim konserve ananası diziyoruz. Her bir ananasın ortasına bir kiraz şekerlemesi koyuyoruz.

3. Derin bir kapta kek malzemelerinin tümünü güzelce çırpıp ananasların üstüne döküyoruz ve spatulayla düzleştirdikten sonra tepsiyi birkaç kez masaya vurup hamurun aynı seviyeye gelmesini sağlıyoruz.

4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra çıkarıp 5 dakika bekliyor, sonra ters çeviriyoruz ve ılıkken servis yapıyoruz. Afiyet olsun!  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder