9 Ekim 2014 Perşembe

Fırın Pirzola


Pirzola diyince ille de mangal gerek! Her zaman bulunmuyorsa ne yapalım? Izgara tavasında pişirelim. Peki ya fırına atsak? Daha hafif olmaz mı? Ayrıca daha pratik ve kolay olmaz mı? İster taze biberiye, ister kekik ile...

Malzemeler:
2 kişilik

6 - 7 adet kemikli kuzu pirzola
1 büyük boy patates
1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı ev yapımı domates sos (ya da sulandırılmış salça veya rondodan çekilmiş domates)
1 orta boy dolmalık biber (ya da 2 çarliston biber)
Zeytinyağı
Worcestershire sos (şart değil ama varsa mükemmel bir tat veriyor; denemenizi tavsiye ederim)
Tuz, karabiber
Taze biberiye ya da kekik dalları

Hazırlanışı:

1. Tepsiye pirzolaları dizip tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile ovuyoruz.

2. Patatesleri irice küpler, soğanları iri parçalar ve biberleri büyük büyük kesiyoruz.

3. Pirzolanın üstüne domates sosu ve Worcestershire sosunu ekleyip her tarafına geldiğinden emin oluyoruz. Hemen ardından sebzeleri tepsiye koyuyoruz.

4. Üstüne biraz daha tuz, karabiber gezdirdikten sonra taze biberiye dalları ekleyip 200 derece fırına yaklaşık bir saat pişirmek üzere koyuyoruz. Aslında pirzola çabuk pişiyor, patateslerin iyice yumuşaması daha uzun sürüyor. Üstü kapalı ya da açık pişirebilirsiniz. Üstü açık pişirecekseniz, yanmaması için arada çıkarıp sebzelerle etlerin yerlerini değiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 Kenarları derin fırın tepsisi içinde pişirmek lezzetine lezzet katıyor! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder