Balkabağı yerine su kabağı rendesi kullanırsanız, daha leziz oluyor. Aynı şekilde havuçla da deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
1,5 su bardağı rendelenmiş balkabağı
1 su bardağından biraz az esmer şeker
3 yumurta
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım bardak süt
1 çimdik tuz
Glazür için:
3 yemek kaşığı labne peyniri
5 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
Hazırlanışı:
1. Klasik bir kek yaparcasına tüm malzemeleri mikserde karıştırıyoruz. Hepsi bu! Bu kadar kolay olması şaşkınlık yaratırsa, şekerle yumurtaları önden bir çırpabilirsiniz. ;)
2. Karışımı muffin kalıplarına doldurup 175 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
3. Fırından çıkan muffinler soğuduktan sonra üstüne sade pudra şekeri serperek ya da glazür karışımını hazırlayıp süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Anlatmak istediğim balkabağı türü bu; içi dışı kırmızı balkabağı diye anılıyor. Aslında ben su kabağı deniyor sanıyordum ama o başka bir türmüş. Hani şu kabuğu oyup da süslü lamba yapılanlar su kabağıymış.
Sunulmaya hazır keklerim.
Evde hazir balkabagi tatlisi var onu kullanip nasil bisey yapabiliriz turta tarzi bisey mesela. Bu tarz tarifiniz varsa merakla bekliyorum:)
YanıtlaSilMerhaba Merve Yalcin. Evet tam da öyle bir tarif üzerinde çalışıyorum. Tabanı shortcrust gibi az tatlı ve kıtır hamurlu bir bar hazırlıyorum. Fotoğraflar tamamlanınca yayınlayacağım. Bu arada Balkabaklı Turta tarifim de ilginizi çekebilir. :)
YanıtlaSilyarınki misafirlerime ikram edeceğim farklı bir tatlı olacak ellerinize sağlık <3 :)
YanıtlaSil