4 Ocak 2014 Cumartesi

Yulaflı Kıtır



Tuzlu, yulaflı, mis gibi zeytinyağı kokulu. Toplam otuz dakika içinde hazırlayacak, pişirecek, hatta fırından çıkar çıkmaz bir parça tatmış olacaksınız.

Mazlemeler:
100 gr yulaf
100 gr tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı karbonat
3 büyük yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
1. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve kuru malzemeleri birbirine karıştırıyoruz.

2. Zeytinyağını 5 yemek kaşığı kaynar suyla karıştırıp kuru malzemelerin ortasında açtığımız havuza döküp hamuru hazırlıyoruz. Eğer kuru parçalar kalırsa azar azar sıcak su ekleyebiliriz.

3. Hamur bir araya geldikten sonra temiz bir tezgaha biraz un serpip yarım santim inceliğinde açıyoruz. 6 santim çapında yuvarlak kesme kalıbıyla kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Mümkün olduğunca çok kesmeye çalışıyoruz çünkü hamur yulaflı olduğundan çok kolay dağılıyor.

4. Yuvarlak hamurları tepsiye yan yana arada boşluk bırakmadan dizebiliriz çünkü zaten kabarmıyor. Sıcak fırında 10 dakika pişirdikten sonra çıkarıp ters yüz çeviriyoruz. Tekrar fırına verip 5 dakika daha tutuyoruz ve yulaflı kıtırlar hazır!

5. Akşamüstü atıştırması ya da ara öğün olarak bir parça beyaz peynir, zeytin ezmesi, bir dilim domates ya da biberle tadına doyulmuyor! Üstelik de vicdan azabı duymadan yiyebiliriz. Tam benim gibi hamur işi sevenlere uygun! =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder