Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
Bir tutam taze kekik
Tuz, karabiber, tane kırmızı biber
Arzuya göre kurutulmuş sarımsak ve karanfil
İki yemek kaşığı ketçap
İki tatlı kaşığı bal
Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
1. Bir bütün tavuğu bol tuz ve taze çekilmiş karabiberle güzelce çeşnilendirdikten sonra üstüne baharatların yapışması için zeytinyağı sürüyoruz.
2. Tane kırmızı biber ve kurutulmuş sarımsak, taze kekik ve arzu ettiğimiz başka ne tür baharat varsa tavuğun iç kısmına dolduruyoruz. Burada pişerken buharla birlikte aromalarını daha fazla bırakabilecekler.
3. Tavuğun üstüne bir parça sirke, ketçap ve balı ovarak sürdükten sonra tavuğu poşete alıyoruz.
4. Yanına kuşbaşı doğranmış bir soğan ve halka halka doğranmış sarımsakları ekleyip ağzını kapatıyoruz ve 200 derece fırında 75 - 80 dakika pişiriyoruz. Daha önce bütün tavuk pişiren varsa, fırının en uygun ayarını da biliyordur. Açıkçası bu benim için ilk olduğundan bu şekilde yaptım ve etleri yumuşacık pişmişti.
5. Tavuğunuzun piştiğinden emin olduktan, üstü iyice kızarıp gevredikten sonra fırından alıp sıcak servis yapıyoruz. Poşete akan tavuk suyu ve yağıyla karışık o güzel sosu atmayın, başka bir yemeğe de sos olabilir, unla kaynatıp gravy sosa da dönüştürelibilir.
6. Tavuğun yanına ızgara sebzeler ve maydanozlu kuskus hazırladım. Tadına doyamadık!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder