20 Ekim 2014 Pazartesi

İngiliz Mutfağından Bir Yulaflı Kıtır: Flapjacks


Türkçesi yok ama yulaflı kıtır diyebiliriz belki: unsuz, bol tereyağlı ve nefis flapjacks.


Malzemeler:
250 gr yulaf
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
125 gr esmer şeker
2 - 3 yemek kaşığı Golden Syrup ya da bal ya da pekmez

Hazırlanışı:
1. Yulaf, tereyağı, esmer şeker ve balı mutfak robotuna koyup tamamen parçalanıp un ufak olmayacak şekilde yavaşça karıştırıyoruz.

2. Kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı içine döküyoruz ve kaşığın arkasıyla iyice bastırıyoruz.

3. 180 derece fırında 17 - 20 dk ya da tamamen karamel rengini alana kadar pişiriyoruz. Keskin bir bıçakla kare şeklinde eşit parçalara bölüp servis ediyoruz. Dilerseniz fırına atmadan önce karışıma çikolata parçaları, fındık ya da yer fıstığı atabilirsiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder