10 Kasım 2014 Pazartesi

Portakallı Çikolatalı Şirin Sandviç Pasta



Keki 20 cm çapında yuvarlak kalıpta pişirmeye özen gösteriyoruz çünkü kek hamurunun kıvamı yoğun oluyor ve dağıtmak zor. Bir de her zaman olduğu gibi tereyağın oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.


Malzemeler:
175 gr oda sıcaklığında tereyağı
150 gr un (1,5 bardak civarı oluyor)
2 yemek kaşığı kakao (25 gr paketin tümünü kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 bardak toz şeker (tarif 175 gr istiyor ama benim ölçüm daha az)
3 yumurta
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı portakallı çikolata draje
1 portakal
140 gr Çokokrem ya da Nutella ya da kahvaltılık çikolata
Süslemek için pudra şekeri


Hazırlanışı:

1. Fırını 175 dereceye ısıtıp kalıplarımızı yağlayarak hazırlıyoruz. Bu arada yumurtaları kısaca çırpabiliriz.

2. Yumurtaların üstüne şeker, tereyağı, kakaoyu ekleyip güzelce çırpmaya devam ediyoruz.

3. Un, kabartma tozu ve portakal kabuğunu katıp yavaşça karıştırıyoruz. Küçücük parçalar halinde kestiğimiz portakallı drajeleri ve sütü ekleyip spatulayla karıştırıyoruz.

4. Keklerimizi iki fırın kabına eşit miktarda döküp 175 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz. Çok fazla kabarmayacak, güzel bir kabuk oluşturup kalıpta yükseldiğini gördüğümüzde kekimiz hazır demektir.

5. Bu arada pastayı süslemek için, kabuğunu rendelediğimiz portakalı dilimliyoruz ve iki yemek kaşığı şeker, üç yemek kaşığı suyla birlikte bir sos tenceresinde kaynatıyoruz. Suyunu çekip şekerler hafifçe yanınca portakal şekerlememiz hazır.

6. Kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra pastamızı hazırlayabiliriz.


7. Kekin alt katını servis tabağına koyuyoruz. Üstü hafif bombeli bir kabarıklık aldıysa bıçakla yatay bir şekilde kesip düzleştiriyoruz. Üstüne bolca Sarelle sürüp yayıyoruz.


8. Kekin ikinci katını yerleştirdikten sonra pudra şekerini hafifçe gezdirerek ya da kalıplarla şekilli dökerek süslüyoruz. En son portakal dilimlerini koyuyoruz ve kenarlarına portakallı drajelerimizi ekliyoruz. Pastamız hazır. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder