21 Kasım 2014 Cuma

Kuru Yemişli Kurabiye


Az şekerli, tereyağsız, esmer unla yapılmış kendi tarifimdir. Bu kurabiyeler vicdan azabı çekmeden yiyebileceğimiz türden. =) 


Malzemeler: 
1 yumurta
1/2 bardaktan az toz şeker
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 bardak süt
6 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
1/2 bardak dövülmüş ceviz
1/2 bardak demlenmiş çay
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 - 2,5 bardak çavdar unu



Hazırlanışı:
1. Kuru incir ve kuru kayısıları (günkurusu) ufak ufak doğrayıp ılık çayın içinde yumuşaması için bekletiyoruz.

2. Yumurta, yağ ve toz şekeri çırpıyoruz. İçine diğer tüm malzemeleri katıp yapışkan ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. Unu azar azar ekleyerek kurabiye hamuru kıvamını tutana kadar deniyoruz. Kuru meyveleri katarken çayın hepsini hamura eklemeye gerek yok. İki üç kaşık kadarı güzel bir renk ve kıvam vermeye yetiyor.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar çıkarıp elimizde yuvarladıktan sonra aralıklarla fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-14 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder