21 Kasım 2014 Cuma

Üzümlü Anne Kurabiyesi


Adı üstünde anne kurabiyesi. Herkesin evinde yapılan bir tatlı. Ben küçükken babaannemin elinden üstü toz şekerli kurabiyeler olurdu ve okuldan dönünce üçer beşer yerdik; bu kurabiyeye de en çok bu yüzden bayıldım galiba. Hem kuru üzüm, hem cevizle çocukların da çok seveceği bir tarif. Ancak anneler yılların deneyimiyle tam ölçü vermez. =)


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağına yakın kuru üzüm
Yarım cevizler

Hazırlanışı:
1. Yumurtaların ikisini kırıp üçüncünün sarısını kenara ayırıp beyazını karıştırma kabına koyuyoruz, üstüne yoğurt, sıvıyağ, şeker ekleyip sulu karışımı hazırlıyoruz.

2. Bu karışıma iki bardak un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz. Hamurumuz yumuşak ve hafif ele yapışan bir kıvamda kalana kadar gerektiği kadar un eklemeye devam ediyoruz.

3. Üstüne kuru üzümleri kattıktan sonra hamurdan iri parçalar koparıp elde yuvarlayıp fırın tepsisine geniş aralıklarla diziyoruz. Üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra yarım cevizi bastırıp süslüyoruz.

4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi dönene kadar, yaklaşık 30 dakika civarı pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder