14 Kasım 2014 Cuma

Havuçlu Kapkek


Havuç, portakal ve tarçının uyumuna bayılacaksınız. =) İçi neredeyse ıslak kek kadar nemli ve yumuşacık, tadına doyulmaz kekleri yapmak için kolay bir tarif.

Malzemeler:

175 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr şeker (1 bardaktan bir parmak az)
2 yumurta
3 orta boy havuç (rendelenmiş)
1/2 bardak dövülmüş ceviz
1/2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
1/2 bardak süt
175 gr un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Süslemek için portakal kabuğu ya da havuç rendesi ya da yarım cevizler


Glazür için:
100 gr krem peynir
200 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal suyu


Hazırlanışı:

1. Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz, kapkek kağıtlarımızı kalıba dizip hazırlıyoruz. Bu tariften 16 adet kapkek çıkıyor.

2. Tereyağı ve şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpıyoruz. İçine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

3. Rendelenmiş havuç, portakal kabuğu, portakal suyu, süt ve cevizleri katıp spatulayla karıştırdıktan sonra un, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.

4. Hamuru bir araya gelecek kadar karıştırdıktan sonra metal kaşıkla kağıt kalıplara eşit miktarda dağıtıyoruz. Sıcak fırında 20 - 25 dakika pişiriyoruz.


5. Fırından çıkardığımız kekin tel üstünde soğumasını beklerken üstünü süslemek için malzemeleri karıştırıyoruz. Krem peynirli karışımı hazırlamak yerine iyice soğuduktan sonra pudra şekeri serpmekle de yetinebiliriz. Afiyet olsun!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder