25 Ocak 2014 Cumartesi

Kakaolu Zencefilli Esmer Muffin



Malzemeler: 
250 gr un
1 tepeleme kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tepeleme tatlı kaşığı toz zencefil
1 çimdik tuz
2 yumurta
200 ml süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 bardak esmer şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Fazladan çikolataya doymak için: 1 çay bardağı kırılmış bitter çikolata


Hazırlanışı:
1. Önce bir kasede un, kabartma tozu, kakao, zencefil ve tuz elekten geçirilerek karıştırılır.

2. Çukur kapta yumurtalar çırpılır. Yumurtaya şeker katılıp çırpılır. Üstüne süt ve zeytinyağı da eklenip hafifçe karıştırıldıktan sonra kuru malzeme azar azar katarak karışıma yedirilir.

3. Son olarak kırılmış cevizler karışıma katılır. Arzuya göre çikolata parçası eklenebilir.

4. 200 derece fırında 20 -30 dakika pişirmek yeterli oluyor. Hamur kek hamuru kıvamından daha yoğun oluyor, pek akışkan olmuyor, bu yüzden yüksek ateşte hemen kaparıp pişiyor.

5. Soğuduktan sonra yanında reçelle servis ediliyor. Muffinlerin arasına reçeli enjekte edebilir; kekleri ikiye bölüp ortasına tereyağı ve reçel sürebilir, ya da reçel kekin üstüne dökülerek de sunulabilir. Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder