29 Mart 2014 Cumartesi

Bereketli Kurabiye



Malzemeler:
1 bardak süt
1 bardak toz şeker
1/2 bardak zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta


Hazırlanışı:
1. Bütün malzemeler elle yavaşça karıştırılır. Kulak memesi kıvamındaki ele yapışmayacak hamuru elde edene kadar unu biraz daha az ya da çok koyabilirsiniz.

2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister top gibi, ister halka şeklinde aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine dizdikten sonra 175-180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.

İlk piştiğinde yumuşak gibi kalıyor, durdukça içini çekip sertleşecekler. Böylece ortası yumuşak, dışı kıtırımsı bir kurabiye çayın yanında atıştırmalık hazır! Mutfakta kapalı kavanozda iki hafta tazeliğini koruyacaktır. Afiyet olsun! =)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder