16 Mart 2014 Pazar

Mereng / Beze


Malzemeler: 
2 yumurta akı
1/2 bardak toz şeker
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kakao



Hazırlanışı: 
1. Yumurta aklarını çırpmadan önce muhakkak oda sıcaklığında olduklarına dikkat etmeliyiz. Fırı 100-150 derece arasında ısıtmaya başlıyoruz. 
2. Yumurta aklarını mikserde bir iki dakika çırptıktan sonra yarım bardak toz şeker ve bir çimdik tuz ekleyip tahminen 10 dakika kadar, ipeksi bir görünüm alıncaya dek uzun uzun çırpıyoruz. 
3. Bir tatlı kaşığı kakao ekledim ve beyaz merenglerin rengi kırılıp çok hoş bir inci rengine döndü. Bu kısım tercihe bağlı. 
4. Kremamsı ve pürüzsüz kıvamdaki karışımı temiz bir poşete döküp ucunu kesiyoruz. İstediğiniz krema torbası ucunu kullanabilirsiniz. 
5. 120 derecede 30 dakika kadar, içleri iyice kuruyana kadar pişiriyoruz. Tamamen soğumalarını bekliyoruz. Afiyet olsun! 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder