25 Mart 2014 Salı

Karnıbahar Soslu Penne


Sebzeli makarna sevenler, daha doğrusu benim gibi sebze sevenler, her yemeğe, her tabağa yeşillik ya da sebze katmaya çalışanlar; makarna yiyim, şık görünsün ama krema kullanmadan da leziz olsun, dağılmasın, yoğun ve kıvamlı bir sosu olsun isteyenler. Süper hafif tarifim akşam yemeklerine uygun, karnıbaharı çok kaçırmazsak! =) Et, köfte ve tavukların yanına müthiş garnitür pennenin yapılışı aşağıdadır. Güzel sofralar, afiyetli, ballı keyifler herkese.

Malzemeler:
2 kişilik
1/2 paket makarna
Bir karnıbaharın üçte biri ya da dörtte biri (bir bardak kadar)
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema (arzuya göre)
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pul biber
Maydonoz
Arzuya göre, ince dilimlenmiş jambon parçaları

Hazırlanışı:
1. Makarnamızı bol tuzlu suda fokurdamaya bıraktıktan sonra 12 dakika içinde, yani makarnanın pişme süresinde hazırlayacağımız sosumuza başlıyoruz.
2. Soğanları ve sarımsakları incecik kıydıktan sonra zeytinyağında soteliyoruz. Pembeleşince içine bir yemek kaşığı krema atıyoruz. Krema kullanmak istemeyenler yarım çay bardağı süt ve bir tatlı kaşığı terayağı ya da sadece süt koyabilir. Tuzunu ve biberini ayarlıyoruz.
3. Soğan harcının altını kıstıktan sonra yıkanmış bir karnıbaharın, büyüklüğüne göre üçte birini, orta boy bir karnıbaharsa dörtte birini ayırıp parça parça mutfak robotuna attıktan sonra un ufak edene kadar güzelce çekiyoruz.
4. İncecik kıvama gelen karnıbaharı da tavadaki harcımıza ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra pişen makarnalarımızı suyunu hafifçe süzüp (mümkünse nişastalı sudan bir parça bırakıp) sosa ekliyoruz.
5. Üstüne bolca sızma zeytinyağı ekleyip sos her yere yapışana kadar karıştırıyoruz. Dinlenmeye bırakmadan önce bir iki tatlı kaşığı pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
6. Bir avuç maydanozu incecik kıyıp makarnamıza katıyoruz. Tek başına böyle yemek isteyenlere önerim üstüne iki üç dilim ince ince kesilmiş jambonla servis etmeleri. Bunun dışında, köftenin, etin, ızgara tavuğun yanında da şahane olacak bir makarna tarifi.
Herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder