Ayçekirdeği ve esmer unla denediğim bu yumuşak bisküviler, Kentucky Freid Chicken'in 'biscuit' adıyla sattığı hamurların bir benzeri oldu.
Malzemeler:
250 gr beyaz un
80 gr esmer un
100 gr tereyağı
1 bardak süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ve üstüne serpmek için ay çekirdeği
Hazırlanışı:
1. Bisküvi tepsimizi hazırlıyor, fırınımızı 200 derece ısıtmaya başlıyoruz.
2. Çukur bir kasede un, tuz, kabartma tozunu eleyerek karıştırdıktan sonra içine dolaptan çıkardığımızı tereyağını ekleyip parmaklarımızla parçalayarak yediriyor, mümkün olduğunca tereyağı ufalamaya çalışıyoruz.
3. Hamur bir araya gelmesi için bir bardak sütü iki seferde ekleyip karışımı toparladıktan sonra içine iki kaşık ayçekirdeğini katıp bir iki kere karıştırıyor, uzun uzun yoğurmadan temiz tezgaha alıyoruz.
4. Soğuk bir cam şişe ya da soğuk su dolu bir şişeyle bir parmak kalınlığında açtıktan sonra hamurumuzu bir su bardağı ya da çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder