25 Mart 2014 Salı

Tereyağlı Yumuşak Bisküvi



Ayçekirdeği ve esmer unla denediğim bu yumuşak bisküviler, Kentucky Freid Chicken'in 'biscuit' adıyla sattığı hamurların bir benzeri oldu.

Malzemeler:
250 gr beyaz un
80 gr esmer un
100 gr tereyağı
1 bardak süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ve üstüne serpmek için ay çekirdeği

Hazırlanışı:
1. Bisküvi tepsimizi hazırlıyor, fırınımızı 200 derece ısıtmaya başlıyoruz.
2. Çukur bir kasede un, tuz, kabartma tozunu eleyerek karıştırdıktan sonra içine dolaptan çıkardığımızı tereyağını ekleyip parmaklarımızla parçalayarak yediriyor, mümkün olduğunca tereyağı ufalamaya çalışıyoruz.
3. Hamur bir araya gelmesi için bir bardak sütü iki seferde ekleyip karışımı toparladıktan sonra içine iki kaşık ayçekirdeğini katıp bir iki kere karıştırıyor, uzun uzun yoğurmadan temiz tezgaha alıyoruz.
4. Soğuk bir cam şişe ya da soğuk su dolu bir şişeyle bir parmak kalınlığında açtıktan sonra hamurumuzu bir su bardağı ya da çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.
5. Kısa bir açıklama: Bisküvi hamurumuzu bıçakla kare ya da dikdörtgen şeklinde de kesebiliriz. İstediğimiz büyüklükte pişirebiliriz. Sadece çok önemli bir püf noktasını unutmamalıyız: Hamurun boyutu aynı olursa, tüm bisküvilerimiz de eşit sürede eşit biçimde pişerler. Örneğin ben bu denememde önce çay bardağıyla kestim, hamurun yarısını da su bardağıyla kesip büyük parçalar çıkardım. İki boy bisküvlerimi ayrı ayrı pişirdim. Küçükler için 12 dakika, daha büyükler içinse 15 dakika fırında tuttum. Rengi biraz altın rengi olunca, dibi de piştiyse fırından alabilir, sıcak ya da soğuk servis yapabiliriz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder