13 Mart 2014 Perşembe

Kolay Elmalı Bohça



Malzemeler:
2 sarı elma
10 adet baklava yufkası
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
1 avuç kuru üzüm
1 avuç ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı beyaz şeker
Vanilyalı ve çikolatalı dondurma

Karamel sos için:
5 yemek kaşığı beyaz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı:
1. Elmaları soyup rendeliyoruz. Bir sos tenceresinin içine elma, şeker, tarçın, kuru üzüm ve cevizle beraber koyup altını yakıyoruz. Şeker eriyip elmalara yumuşadıktan sonra iki yemek kaşığı krema katıp fokurdayana kadar pişiriyoruz.


2. Küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz. Temiz bir tezgaha baklava yufkalarını iki kat serip arasına ve üstüne ince bir tabaka halinde tereyağını sürüyoruz. Ortasına bir kepçe dolusu elmalı karışımdan koyup iki kenarını kapatıp kare ya da dikdörtgen şeklinde bohça gibi kapatıyoruz.

3. Yağlı kağıt serilmiş ince kenarlı fırın tepsisine bohçaları dizip üstlerini tekrar hafifçe tereyağı ile fırçaladıktan sonra 160 derece fırında 12-15 dakika, yani kızarana kadar pişiriyoruz.

4. Fırından çıkınca yanında dondurmayla ılık servis ediyoruz. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder