27 Mart 2014 Perşembe

Pırasa Mücveri


Çok pratik bir tarifim! Akşam yemeklerinde etlerin yanına bir çeşit garnitür ya da misafirlerinize hazırladığınız sofralarda sunmak, çay saati ya da okuldan gelen çocuklara ikindi kahvaltısında şipşak hazırlamaya uygun bir yemek. Mücveri biz çok seviyoruz. Çocukluğumdan beri kabak mücverinin yeri bende ayrıdır. Artık çok çeşitli mücver türleri biliyoruz: Patates mücveri, karışık mücver, hatta kurufasülyeli yapan bile var. Ben de mevsimi bitmeden çok sevdiğim pırasadan doya doya yemek istediğim için biraz fazla almışım. Zeytinyağlısını yaptıktan sonra elimde kalan birkaç sap pırasayı, en çok yakıştırdığım mısır unu kullanarak bir lezzete dönüştürmek istedim. Pırasalı kekimin tarifini belki hatırlayan vardır. Hatırlamayanlar buradan okuyabilir: http://bigeninmutlumutfagi.blogspot.com.tr/2014/02/prasal-sunger-kek.html Aşağıdaki tarifim iki kişiliktir, ortalama 10-12 adet çıkıyor; miktarını arttırarak da yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 sap pırasa
2 diş sarımsak
1 bardak mısır unu
1 yumurta
3 -4 kaşık sulanmış yoğurt
Tuz, karabiber, kuru nane
Zeytinyağı
Galete unu 

Hazırlanışı:
1. Pırasaları incecik kıyıyoruz. İçine sırasıyla tüm malzemeleri katıp güzelce karıştırıyoruz.
2. Mücver hamurundan bir çorba kaşığı kadar alıp galete ununu bulayarak elimizle hafifçe düzleştirip spatula yardımıyla attığımız az yağlı bir teflon tavada kızartıyoruz. Gerektikçe yağını ekliyoruz. Her zaman olduğu gibi pırasa mücverimi de zeytinyağında kızarttım. Sıcak servis yapmadan önce, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını emdiriyoruz. Üstüne bir parça beyaz peynir serpiştiriyoruz. İşte hepsi bu! Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder