7 Nisan 2014 Pazartesi

Yeniden: Limonlu Haşhaşlı Muffin


Sayfamda ilk paylaştığım tariflerden birini yeniden yapınca bir kez daha yazmak istedim. Ufak değişiklikler oldu ve her denemede ayrı güzelleşen muffin'ler limonun tam mevsiminde alınmasıyla mis kokusunu mutfağa öyle bir doldurdu ki! Fırının bir üst rafına koymamla, önceki pişirdiklerimde bembeyaz olan muffinler bu kez altın rengine döndü ve daha hızlı pişti. Dış kabuğu daha kıtır, içiyse adeta pamuk yumuşaklığında, az yağlı muffinlerimi tadanlar çok beğendiği için yeniden yazmak istiyorum.

Malzemeler:
280 gr un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
80 gr toz şeker
30 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
2 yumurta
250 ml süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:

1. Fırınımızı 200 dereceye ısıtmakla başlıyoruz.
2. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek bir kaba alıyoruz. Eleme işlemi kek harcımızın pürüzsüzlüğü için önemli bir işlem. Daha fazla kabarmasını sağlayan bu adımı atlamamalıyız.
3. Başka bir kapta yumurtaları önce şekerle uzun uzun çırpıp ardından içine süt, yağ, haşhaş tohumu ve limon kabuğunu katıyoruz. Önceki tarifimde haşhaş tohumu iki yemek kaşığıydı, bu kez yarısını koydum. Çok sevenler varsa, aynı bollukta haşhaş koyabilirler. Sonra geri kalan tüm malzemeleri aynı kapta toplayıp güzelce çırpıyoruz. Bir araya geldikten sonra çırpmayı hemen kesip kağıt muffin kalıplarına almaya başlıyoruz.
4. Hemen fırına verip orta rafta 20 dk tutmamız yeterli olacaktır.Üstü nar gibi kızarıp kıtır kabuk oluştururken içi pamuğumsu bu kekler, azaltılmış yağ oranıyla daha da leziz oldu. Kahvaltı ve branç sofralarında denemesi tavsiye edilir. Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder