24 Nisan 2014 Perşembe

Bol Malzemeli Ekmek Pizzası



Evde kalan bayat ekmeklerle bol sebzeli, peynirli bir pizza hazırladım. Dilerseniz üstüne zeytin, mısır, jambon, sucuk ya da haşlanmış tavuk ekleyebilirsiniz. Bu tarifi düz tepside değil, derin Borcam'da yapmanızı tavsiye ederim çünkü ekmekleri ıslattığımızda çukur kap çok işe yarayacak. Afiyet olsun!

Malzemeler:
3-4 büyük dilim için

1 bayat ekmeğin dilimleri
4 çorba kaşığı domates ve biber püresi (rondodan geçirebilirsiniz)
100 gr mantar
1 adet büyük boy kırmızı biber
1 yeşil köy biberi
1 küçük soğan ya da 1/2 orta boy soğan
1,5 bardak süt
1 yumurta
Bir tutam taze soğan
Bir tutam maydonoz
Zeytinyağı
Kekik
Karabiber
200 gr eski kaşar

Hazırlanışı:
1. Bayat bütün ekmekten on iki dilim çıkacak incelikte kesiyoruz. Borcam fırın kalıbımızın büyüklüğüne göre de ayarlayabiliriz. Ben bu tarifi iki kişilk hazırladığım için küçük kare bir Borcam kullandım. Tam dörde bölündüğünde dört kişilik iri dilimler çıktı.

2. Ekmekleri sıkışık bir biçimde Borcam'ın tabanına yerleştiriyoruz. Çukur bir kabın içinde sütü, yumurtayı iki yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte karıştırıp ekmeklerimizi iyice ıslatıyoruz.

3. Islattığımız ekmeklerin üstüne ince bir tabaka kaşar rendeledikten sonra bir kat daha ekmek diziyoruz. Tarifin lezzetinin sırlarından biri bu. İki kat ekmek çok olur mu diye düşünmeden önce, kalın ve yumuşak tabanın peynirli lezzetini hayal etmenizi öneririm. :) Ayrıca ekmek dilimlerini incecik kestiğiniz takdirde taban çok kalın ya da hamur olmayacak.

4. Kalan süt ve yumurtayı hepsinin üstüne döküyoruz. Eğer az gelirse hafifçe sütü üstünde gezdirebilir, biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

5. Bundan sonra ekmeklerin üstüne güzelce domatesli biberli karışımı sürün. Eğer böyle bir karışım için taze domates ve biberiniz yoksa, domates salçasını yarım bardak suyla koyu bir sos kıvamına getirip kullanabilirsiniz.

6. Üstüne biberleri, dilimlenmiş soğanları ve mantarları, başka dilediğiniz malzemeyi ekmeklerin üstünü tamamen kapatacak bollukta yaydıktan sonra iki tatlı kaşığı kekik ve karabiber serpiyoruz. Hepsinin üstüne rendelenmiş eski kaşarı serptikten sonra 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.


 Önce domates ve biberin güzel kırmızısı... 


 Sonra mantar ve kaşarın bembeyaz rengi... 

7. Yine bir başka tüyo, çıktıktan sonra üstüne bir kat daha peynir konması hem lezzet katacak, hem de çocukların daha çok kalsiyum almasına yarayacaktır. Arkasından kıyılmış taze soğan ve maydonozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


 Erimiş peynirin üstüne serpiştirilmiş taze soğan ve taze maydonozun verdiği ferahlık.

Malzemeleri tabağa taşan pizzamızı çocuklar da çok sevecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder