1 Ekim 2014 Çarşamba
Az Şekerli Hafif Havuçlu Kek
Malzemeler:
3 yumurta
1/2 bardak toz şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 bardaktan biraz az süt
1 çorba kaşığı tarçın
2 havuç (rendelenmiş)
1 bardağa yakın kırılmış ceviz
Hazırlanışı:
1. Yumurtaları şekerle çırpıyoruz. Üstüne zeytinyağı, süt, tarçın katıp kısa süre karıştırdıktan sonra eleyerek un ve kabartma tozunu katıyoruz.
2. Rendelediğimiz havuçları cevizle beraber kek harcına katıp spatulayla yediriyoruz.
3. Hafifçe yağladığımız kek kalıbına harcı döküp 160 derecede 45-55 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üstüne hafifçe pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil