1 Ekim 2014 Çarşamba

Az Şekerli Hafif Havuçlu Kek




Malzemeler:
3 yumurta
1/2 bardak toz şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 bardaktan biraz az süt
1 çorba kaşığı tarçın
2 havuç (rendelenmiş)
1 bardağa yakın kırılmış ceviz

Hazırlanışı:

1. Yumurtaları şekerle çırpıyoruz. Üstüne zeytinyağı, süt, tarçın katıp kısa süre karıştırdıktan sonra eleyerek un ve kabartma tozunu katıyoruz.

2. Rendelediğimiz havuçları cevizle beraber kek harcına katıp spatulayla yediriyoruz.

3. Hafifçe yağladığımız kek kalıbına harcı döküp 160 derecede 45-55 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üstüne hafifçe pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun!



2 yorum: