22 Aralık 2014 Pazartesi

Zencefilli Bisküvi Adamlar


Yılbaşı öncesi çeşit çeşit kurabiyelerle evi süslemek ve ailenizi sevindirmek için yepyeni bi rtarif. Has zencefilli kurabiye ailesi. Bu aileyi yapmak için Paşabahçe'den aldığım kurabiye kalıbı setinden faydalandım. İçinden bir büyük boy, bir küçük boy kız ve oğlan (toplam dört), bir köpek, bir ev ve bir araba kalıbı çıkıyor. İstediğiniz kadarını kullanabilirsiniz. Ya da sadece kurabiye adam kalıbıyla tek tip bisküvicikler de hazırlayabilirsiniz. Üstünüyse pudra şekerini bir iki kaşık suyla karıştırıp hazırladığınız icing ile ya da marketlerde hazır satılan renkli tüp süsleme şekerleriyle istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Benimkiler şimdilik sade kaldı. :) Kurabiye hamurumu biraz kuru bıraktım sanırım, bu yüzden fırında pişerken üstleri çatladı.


Malzemeler:
450 gr un
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı mixed spice -karışık balkabağı baharatı*
2 tatlı kaşığı karbonat
115 gr tereyağı
100 gr Golden Syrup ya da bal
100 gr esmer şeker
1 yumurta

*Mixed spice İngiliz mutfağında tatlı ve bisküvilerde kullanılan tarçın tadı ağır basan, içinde ayrıca muskat, karanfil gibi baharatların olduğu bir karışım. Yapılışını burada anlatmıştım. 

Hazırlanışı:
1. Un, zencefil, mixed spice ve karbonatı elekten geçirip derin bir kaseye alıyoruz.

2. Esmer şeker, tereyağı ve varsa Golden Syrup, yoksa balı bir sos tenceresine alıp kısık ateşte hepsi eriyip kıvamlı hale gelene dek pirişiyoruz.

3. Sosumuzu, kuru malzemelerin üstüne döküp çırpılmış yumurtayı da kattıktan sonra kurabiye hamurunu yoğurmaya başlıyoruz. İlk başta biraz sulu ve yapış yapış olabilir, yoğurmaya devam ettikçe kıvamını bulacaktır.

4. Hafifçe unladığımız temiz bir tezgahta hamuru 3 mm inceliğinde açıp kalıplar yardımıyla kestikten sonra kenarları ince bir tepside önceden ısıtılmış 160 derece fırına veriyoruz. Pişme süresi fırından fırına değiştiği için kesin zaman belirlemek zor, 8 - 10 dakika pişsinler, sonra gözünüz kurabiyelerin üstünde olsun. Çok bekleyip sertleşmelerini istemezsiniz. Benimkiler 12 dakikada pişti.

5. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder