3 Aralık 2014 Çarşamba

Kolay Islak Kek ya da Brovni


Son derece kolay bu keki, isterseniz sossuz pişirip ortadan keserek kremayla iki kat doldurup, meyvelerle süsleyip pasta gibi de sunabilirsiniz. Her evde olan malzemelerden, 15 dakikada hazırlanıyor. Dilerseniz ceviz, fındık, hindistan cevizi katabilir; üstüne çikolata eritip süsleyebilirsiniz. Büyük dikdörtgen fırın tepsisinde yaparsanız, daha az kabarır ve tam Brovni olur. Hatta gerçek brovni tadı için parça çikolata içine ve dışına katılabilir. Yılların eskitemediği bu tarifi o kadar çok kez, o kadar farklı şekilde yaptım ki, kolaylığı ve tadı için garanti veriyorum. Şekerini daha çok koyabilirsiniz; ayrıca sıvıyağ yerine eritilmiş margarin ya da tereyağı ile de hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı süt
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un


Hazırlanışı:
1. Üç yumurtayı şekerle iyice çırpıp soluk renkli bir krema kıvamına getirdikten sonra yavaş yavaş kakao, vanilya, süt, zeytinyağı ve yoğurdu katıp sulu bir hamur elde ediyoruz.

2. Bu sulu hamurdan bir bardak kenara ayırıyoruz. Daha sonra kekimizin üstüne sos şeklinde döküp ıslak kek yapacağız. Islak kek yapmadan pişirmek isteyenler hamurdan kenara ayırmasın ve tariftekinden yarım bardak daha fazla un kullansın.

3. Kalan hamura un ve kabartma tozunu güzelce yedirdikten sonra yağlanmış fırın kalıbına döküyoruz ve 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz.

4. Fırından çıkar çıkmaz bıçakla kesip sosunu üstüne döküyoruz. Daha bol çikolata tadı ve Brovni lezzeti isteyenler, hemen eritilmiş çikolata ya da çikolata parçası da koyabilirler. Çikolata krizine birebir. :) Afiyet olsun! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder