2 Aralık 2014 Salı

Klasik İngiliz: Visneli Kek


Profesyonel bir pastacı elinden çıkmış, profesyonel süslemeyle süslenmiş, mis kokulu nefis ve farklı bir kek yapmak ister misiniz? İngiliz tatlılarından en klasik, en geleneksel, tarifi değişmez, 'high tea' dedikleri şık çay saati sofralarının vazgeçilmezi, kolay ve şahane bir kek. Hamurunda oda sıcaklığında tereyağı kullanmak şart. Ayrıca içindeki toz badem dokusunu zenginleştiriyor, kremamsı yapıyor. Toz badem elinizde yoksa, kullanmayabilirsiniz. Ama sonuç aynı olmayabilir. =)  Bu keki ortası delik kek kalıbı yerine, yuvarlak bir tepsi ya da Borcam'da pişirebilirsiniz. Bu durumda kekin pişme süresi daha uzun olacaktır.

Malzemeler:
Bir kase dolusu vişne şekerlemesi ya da yıkanıp kurulanmış vişne reçeli tanesi ya da kurutulmuş kızılcık
225 gr un
1 paket kabartma tozu
175 gr oda sıcaklığında tereyağı
175 gr şeker
50 gr toz badem
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi

23 santim genişliğinde halka kek kalıbı


Hazırlanışı:
1. Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelecek şekilde çırpıyoruz. Teker teker yumurtaları katıyoruz.

2. Un, kabartma tozu, toz badem, limon kabuğunu karışıma ekleyip koyu bir kek hamuru elde ettikten sonra içine hangi meyve şekerlemesini kullanıyorsanız, iyice kurulayıp una batırdıktan sonra kaseye atıp spatulayla güzelce kek hamuruna yediriyoruz.

3. Hafifçe yağlanmış, mümkünse altı düz, yoksa dilimli halka kek kalıbına karışımı döküp spatula yardımıyla eşit seviyede dağıtıyoruz. 160 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.

4. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip kalıptan alıyoruz. Tamamen soğumasını bekliyoruz. Bu arada üstünün beyaz süslemesini hazırlıyoruz.

5. Icing süsleme: 175 gr pudra şekeri ve 1 limonun suyu. Limonun suyunu yavaş yavaş ekleyip süslemenin macun kıvamından biraz daha akışkan olmasını kontrol ediyoruz.


Püf noktası:
*Her limonun suyu farklı çıkacağından ikişer yemek kaşığı ölçüp katmanızı tavsiye ederim. Sos sulu olursa kekin iki yanından akıp dökülüyor. Amacımız mat beyaz renkte, tam akmayan, hafifçe yayılan bir sos elde etmek.


*Pudra şekerli icing kremasını dökmeden önce kekin tamamen oda sıcaklığına inmesini beklemeliyiz; yoksa pudra şekeri eriyip krema kıvamını kaybedecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder