7 Aralık 2014 Pazar

Vanilyalı Noel Kurabiyeleri


Yılbaşı yaklaştığı için her tarafta Noel ve yılbaşı süsleri, kurabiye kalıpları, Noel temalı ürünler satılıyor. Alman markası Tschibo'nun iki haftada bir değişen teması bu hafta da Noel sezonu fırıncılık. Küçük bir kutuda satılan üçlü kurabiye şekillendiricisi aldım ve tam bisküvi tarifimle yıldızlar yapmayı düşünürken kutunun içinden nişastalı bir vanilyalı kurabiye tarifi çıktı. Hemen denedim, uyguladım ve paylaşıyorum. Herkese bol neşeli, çok kahkahalı ve sağlık dolu bir yılbaşı sezonu dilerim. =) 


Malzemeler:
250 gr yumuşamış tereyağı
1 yumurta
125 gr toz şeker
1 paket vanilin
1 çimdik tuz
250 gr un
125 gr mısır nişastası
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını şeker, yumurta, vanilin ve bir çimdik tuzla krema kıvamına gelinceye kadar mikserde karıştırıyoruz.

2. Bu arada unu, nişasta ve kabartma tozuyla kuru bir kasede birleştiriyoruz ve krema haline gelen mikserdeki karışıma krema ile birlikte katıyoruz.

3. Elimizle yoğurup yumuşacık bir kurabiye hamuru elde edince streç filme sarıp bir saat dolapta dinlendiriyoruz.

4. Hamuru fırından çıkardıktan sonra fırını 175 dereceye ısıtıyoruz. Temiz bir tezgaha hafifçe un serpip hamuru açmak üzere buraya alıyoruz.

5. Hamuru 3-4 milimetre inceliğinde açtıktan sonra yuvarlak ya da dilediğimiz şekilli kalıplarla kesiyoruz. Pişirirken çok önemli bir püf noktası, hepsinin aynı seviyede pişmesi ve aynı renk çıkması için aynı boyutta hamur kalıpları kesmeliyiz.

6. Kestiğimiz hamurların üstüne baskıyla şekil verdikten sonra incecik spatula bıçak yardımıyla şeklini bozmadan kaldırıp bisküvi tepsisine diziyoruz ve sıcak fırında 12-14 dakika kadar pişiriyoruz.


Eğer hazır bir şekil kalıbınız yoksa, annelerimizden kalma eski bir bardağın altındaki tırtıklı yüzeyden faydalanabilirsiniz. Bardağın ağzıyla hamurları kesip yuvarlak, daha sonra bardağın dibindeki oymalı bölümü yuvarlak kurabiyelere bastırarak vintage şekilli şirin bisküviler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder