31 Aralık 2013 Salı

Yılbaşı Pastam



Evde pişmiş, tazecik, hafif mi hafif bir yılbaşı pastası. Üstelik de farklı yorumlara, süslemelere ve eklemelere açık.

Herkese mutlu yıllar ve neşeli, sağlıklı, umutlu, başarılı bir yıl dilerim.

Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Krema harcı için:
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
2 yemek kaşığı Labne peyniri
1 mandalina kabuğu rendesi

Süsleme için:
1 orta boy nar
2-3 adet muz
4-5 yemek kaşığı tanesiz vişne reçeli

Hazırlanışı:
1. Fırını 180 dereceye ısıtmakla başlıyoruz. Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip özleşene kadar çırpıp kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yuvarlak bir fırın kalıbında 50-55 dk pişiriyoruz.

2. Kek piştikten sonra soğuması için bir saat bekletiyoruz.

3. Soğuyan keki ekmek bıçağıyla ortadan ikiye böldükten sonra üst katta kabarıp yuvarlak oluşturan bölümü de biraz keserek düzleştiriyoruz.

4. Kekin alt katıyla üst katını ayırdıktan sonra taban katını pasta tabağımıza yerleştiriyoruz.

5. Derin bir kapta krem şantiyi sütle çırpıyoruz. Kıvamı tuttuktan sonra içine labne peyniri ve mandalina kabuğu rendesini katıyoruz.

6. Kekin alt tabanına krem şantiyi koymadan önce bir kase ev yapımı vişneli reçelin tanelerini ayıkladıktan sonra bir iki kaşık suyla kaynatıp biraz incelterek kakaolu keki bununla ıslatıyoruz.

7. Krem şantinin bir kısmını kekin ortasına döküp üstünü ince ince dilimlenmiş üç yerli muzla kaplıyoruz.

8. Kekin üst katını, kabuğunu tıraş etmediğim bölümü üste gelecek şekilde tabanın üstüne kapatıyoruz. Yarısından fazlasını bıraktığım krem şantiyi tüm pastanın üstüne koyup düz spatluyla sıvıyoruz.

9. Ben bu bembeyaz keki, nar tanelerinden 2014 yazarak ve alt kenara kendimce bir fiyonk yaparak süsledim. Artan narları da pastanın kenarına serpiştirdim. Afiyet olsun!


Kek fırından ilk çıktığında hemen kalıptan alıp soğuması için bekledim. Soğuduktan sonra da ilk işim, şu dışını saran kabuktan kurtulmak oldu. 


Kekin üst katını koyarken düzgün durması için kestiğim bölümü alta getirdim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder