23 Aralık 2013 Pazartesi

Yılbaşı Kurabiyeleri



Her sene muhakkak yaparım. Çeşitli kalıplarla kesip çıkarttığım kurabiyeleri bazen şeker hamuruyla kaplarım, bazen renkli glazürler hazırlayıp şekiller çizerim, bazen sadece pudra şekeriyle süslerim.

Bu tarifte öncelikle birer tatlı kaşığı tarçın, toz zencefil, yeni bahar ve bir kabuk vanilyanın içini kullandım. Bunlardan herhangi birini ya da ikisini kullanmak size kalmış.

Malzemeler:
2 yumurta
250 gr margarin
2 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un (hamurun kıvamına göre daha fazla eklenebilir)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı vanilya esansı ya da bir çubuk vanilya

Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığında margarini iki yumurta ve pudra şekeriyle karıştırıyoruz. Üstüne baharatlarımızı damak zevkimize göre, istediğimiz miktarda ekliyoruz. 

2. Üç bardak unu karbonatla birlikte yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzun yumuşacık ve ele yapışmayan kıvama gelmesini bekliyoruz. Elimize yapışmayan kurabiye hamurunu elde ettikten sonra temiz bir tezgahı unlayıp hamuru yarım santim kalınlığında açıyoruz.

3. Fırınımızı 175-180 dereceye ısıtıyoruz. Her fırının ısıtma ve pişirmes süreleri değişebilir.

4. Kalıplarla kestiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili, ince kenarlı, mümkünse bisküvi tepsisine dizip fırına veriyoruz. Tam 15 dk pişiriyoruz. Her fırının pişirmesi farklı olduğundan ara ara kontrol etmekte fayda var. Kurabiyeler biraz kabaracak ve renkleri altın rengine dönecek. İlk çıkardığımızda içi biraz yumuşak kalıyor, soğurken sertleşiyor.

5. Nefis kurabiyelerimizi bir telin üstünde soğuttuktan sonra dilediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Mutfakta bir paket şeker hamuru, Dr Oetker'in renkli tüplerdeki pasta glazürleri bulunuyor. Ayrıca iki çorba kaşığı su, beş çorba kaşığı pudra şekeri, vanilin ve bir tatlı kaşığı limon kabuğu rendesiyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir frosting tarifi de mümkün. Mutlu günler!


Kurabiyelerin bir kısmını arkadaşlarımızla süsledik. Ufak çapta bir zencefil adam ailesi de yaptık. :) Herkese mutlu tatiller!



Süsleme işini çok ciddiye alanlar oldu.

Sevgili arkadaşım Beril'in de gelmesiyle kurabiye ailesi tamamlandı ve işte sonuç:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder