22 Aralık 2013 Pazar

Süngerimsi Labneli Kakaolu Kek


Malzemeler:
150 gr un
1 su bardağı zeytinyağı
75 gr toz şeker
75 gr pudra şekeri
2 yumurta
3 kaşık tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu

Beyaz sos için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
100 gr labne peyniri

Hazırlanışı:
1. Yumurtalardan başlayarak tüm sıvı malzemeleri çırpıyoruz. Üstüne şekerleri katıp çırpıyoruz. Şekerin yarısını pudra şekeri koymamın sebebi, daha hafif olması ve daha çabuk çözüldüğünden daha havalı ve süngerimsi bir kek kıvamı oluşturması.

2. Üstüne kakao, un ve kabartma tozunu birlikte eleyip ekliyor, çırpmaya devam ediyoruz.

3. İyice özleşip birbirine geçen karışımı yağladığımız kare bir fırın kabına döküyoruz.

4.  Karışımı fırın kabına döktükten sonra fırını ısıtmaya başlıyoruz. Başka bir kenarda beyaz sos malzemelerini çukur kasede güzelce çırpıyoruz. Kek karışımının üstüne yavaş yavaş döküp mermerimsi bir görüntü verdikten sonra 175 derecede 45 dk pişiriyoruz.

5.  Piştikten sonra soğumaya bırakın ve ince dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun!


                           Bizimki fotoğrafını çekemeden tüketildi. =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder