22 Aralık 2013 Pazar

Limonlu Haşhaşlı Muffin


Malzemeler:
280 gr un (3 bardak kadar)
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
115 gr şeker (1,5 - 2 su bardağı kadar)
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
2 yumurta
250 ml süt
6 yemek kaşığı sıvıyağ (bu tarifte fındıkyağı kullandım)
İki limonun incecik rendelenmiş kabuğu (asıl müthiş kokuyu ve tadı veren lezzet, sakın ihmal etmeyin!)

Hazırlanışı:

1. Fırını 200 derece ısıtmakla başlıyoruz.

2. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek bir kaba alıyoruz. Eleme işlemi kek harcımızın pürüzsüzlüğü için önemli bir işlem.

3. Başka bir kapta yumurtaları çırpıp içine süt, yağ, limon kabuğunu katıyoruz. Sonra geri kalan tüm malzemeleri aynı kapta toplayıp güzelce çırpıyoruz.

4. Artık muffin kalıplarını doldurabiliriz. Hemen fırına verip 20-25 dk tutmamız yeterli olacaktır. Yani tam mutfağı temizleyip çayı koyana kadar hop, sıcacık muffinler hazır. Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder