26 Aralık 2013 Perşembe

Çikolatalı Turta / Mud Pie


Sunumu şık, sofralarda gözalıcı, lezzeti yüksek ve çok kolay bir tarif. Yuvarlak ve çok derin olmayan bir tart kalıbında yapılması önerilir. Kısa bir sürede hazırlanıyor, sıcak fırında çabuk pişiyor ve çok çabuk tüketiliyor. Kendinizi kırıntıları paylaşmaya çalışırken bulabilirsiniz. =)

Malzemeler:
140 gr Eti Burçak bisküvi
Yarım paket Eti Sultani bisküvi
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay bardağı ceviz
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
150 gr bitter ya da sütlü çikolata (ya da her ikisinden karışım)
200 gr margarin
2 -3 yemek kaşığı bal
3 yumurta
1 bardak dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:
1. İlk olarak bisküvileri şeker, tarçın ve cevizle birlikte robottan geçiriyoruz. Robotla uğraşmak istemeynler elbette hepsini bir buzdolabı poşetine doldurup havanla dövebilir, eliyle ezebilir, her türlü kırıntıya ulaşma yolunu kullanabilir. Tam unufak olmayan, hafif parçalı bıraktığımız karışımın üstüne eritilmiş tereyağını döküyoruz.


  

2. Karışımı turtanın tabanını oluşturmak üzere kalıbımıza yayıp elimizle bastırıyor ve dinlenmesi için yarım saat buzdolabına kaldırıyoruz.



3. Küçük bir sos tenceresinde margarin, çikolata ve balı yavaşça eritiyoruz. İstediğimiz tür çikolata kullanmakta özgürüz. Bitter sevenler iki paket bitterden, sütlü çikolata hayranları sırf sütlü çikolatadan yapabilir. İkisinden de birer paket alıp kırınca bence en ideal sonuca ulaşılıyor. =) Homojen bir çikolata sosu haline geldikten sonra ateşten alıyoruz.



4. Sos biraz soğuduktan sonra hızlıca ve teker teker üç yumurtayı içine kırıp çırpıyoruz. En son olarak kırılmış cevizleri ekleyip bir araya getiriyoruz.

5. Dolapta dinlenen tabanın üstüne sıcak çikolatalı karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz. Ilık ya da soğukken servis yapılabilir.
Afiyet olsun!


Küçük bir öneri: Ilık serviste yanına bir top kaymaklı dondurma çok hoş oluyor. =)

Turta diliminin kesilmiş hali. 

Soğuk serviste renk katması için pudra şekeri serptim. Fazla dayanmıyor ama ilk sunum anında bu kar gibi görüntü çok hoşuma gidiyor. =)

 Fırından ilk çıktığı an. Kıtır kıtır ve üstü krater gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder