5 Eylül 2014 Cuma

Kakaolu Bisküvi



Haftasonuna yakışacak tatlı bir sürpriz hazırlamak istedim. Diyet devam ediyor ama evde minik bir atıştırmalık olmasından ne zarar gelebilir ki? :) Hem malzemeleri, hem hazırlanışı, hem de pişmesi çok kolay olan bu kurabiyeler çok pratik. Kurabiye yapmaktan korkanlar, kıvamını tutturamam sananlar endişelenmesin. Malzemeleri tam ölçüsüyle koyar, hazırlanışında açıklanan şekilde pişirip soğutursanız, sonuç mükemmel olacak. 

Malzemeler:
225 gr tereyağı
140 gr toz şeker
1 yumurta
250 gr un
25 gr kakao
1 çimdik tuz

Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağı şekerle birlikte mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
2. İçine yumurtayı da ekleyip güzelce bir araya getirdikten sonra un, kakao ve tuzu koyup hamur kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
3. Hamuru top gibi yapıp streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat ya da bir saat bekletiyoruz. Bu maddeyi yapmamız çok önemli çünkü dinlenen hamur daha rahat açılıyor, pişince daha gevrek ve kıtır oluyor.
4. Buzdolabından çıkardığımız hamuru kolaylık olması için (yani merdaneye yapışmaması için) iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açıyoruz. Daire şeklindeki kurabiye kalıbıyla veya istediğimiz genişlikte bir bardağın ağzıyla kesip tepsiye diziyoruz.

Birinci tepsi fırına girmeye hazır. Toplam 40 bisküvi çıktığını söylemiş miydim? =)
 
5. 190 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Çok uzun tutmaya gerek yok çünkü bisküviler fırından çıktıktan sonra da sertleşecek.
6. Tepside biraz ılık hale gelen kurabiyeleri bir telin üstüne alıp tamamen soğutuyoruz. Afiyet olsun!

Bu haliyle gayet kıtır ve nefis olan bisküvilerin üstünü süslemek isterseniz; BİRKAÇ FİKİR:
Beyaz çikolatayı eritip yağlı kağıttan yaptığınız incecik bir külahla üstüne dökebilirsiniz.
Bisküvileri bir kenarından eritilmiş sütlü ya da bitter çikolataya batırıp ekstra çikolata keyfi yaşayabilirsiniz.
İki yemek kaşığı soğuk suyun içine bolca pudra şekeri katıp sert bir krema haline gelene kadar karıştırabilir, gene incecik bir külahla bisküvilerin üstüne alelade şekiller çizerek dökebilirsiniz.

Aynı tarifi kakao katmadan, içine vanilya özü ekleyerek ve farklı kalıplarda keserek nefis incecik kıtır bisküviler yapabilirsiniz. =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder