31 Ağustos 2014 Pazar

Pazar Kahvaltısı: Fırında Sucuklu Omlet





Nefis bir pazar keyfi için. Klasik omlete bir alternatif; yeni bir tarif. Daha hafif yapmak isteyenler yumurta sarılarından ikisini ayırabilir; sucuk yerine farklı sebzeler kabak, yeşil biber kullanabilir, beyaz peynir katabilir ama ben bu sabah elimdeki malzemelerle bu tarifi oluşturdum. Fırında pişmesi sonucu leziz omlet kabarıp ayrı bir iştah açıcı görüntü oluşturdu. Tabii fırından yayılan kokuyu tarif etmeme gerek yok herhalde... :)

Malzemeler: (2-3 kişilik)
3 yumurta
3/4 bardak süt
3/4 bardak çavdar unu ya da tam buğday unu
8-10 dilim dana sucuk
1/2 taze kırmızı biber
1 çimdik tuz ve biber
1/2 tatlı kaşığı biberiye
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:
1. Kırmızı biberleri yıkayıp küp küp doğruyoruz. Sucuk dilimlerini dörde bölüyoruz.
2. Yumurtaları süt, un ve tuz biberle çırptıktan sonra geri kalan malzemeyi içine katıyoruz (sucuk, kırmızı biber, biberiye, kabartma tozu). Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra hafifçe yağlanmış küçük bir Borcam'a döküp 175 derece fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun! 

Yanına ufak bir söğüş salata, domates biber, kırmızı biber ve çörek otu; biraz da zeytin. Daha ne isteriz? :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder