27 Ağustos 2014 Çarşamba

Elmalı Çabuk Kek


Yıllar öncesinden bir tarif. En pratik ve kolay ve çabuk pişen kek tarifim hangisiydi diye ararken defterlerin birinde rastladım. Tam da kıyıda köşede kalmış iki elmam vardı. Her evde olan malzemelerden çabucak hazırlanabilen bu kek az yağlı ve çok lezzetli. Mutfaktan mis gibi tarçın kokuları gelerek yazıyorum.

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 bardak süt
2,5 su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 rendelenmiş elma
1/2 bardak kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:
1. Öncelikle yumurtaları çırpıyoruz. Şekeri katıp ikisini köpürüp kabarana kadar mikserde güzelce karıştırıyoruz.
2. Küçük bir sahanda/sos tenceresinde tereyağını erittikten sonra içine rendelenmiş elma ve kuru üzümleri katıp hafifçe kavuruyoruz. Ilıması için kenarda bırakıyoruz.
3. Yumurta ve şeker karışımına un, kabartma tozu ve sütü katıp bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Çırpıcıyla da devam edilebilir, yalnız kek hamurundan biraz daha sert bir kıvamda olacak çünkü süt çok az ve henüz hiç yağ koymadık.
4. Elmalı tarçınlı sosu kek hamuruna spatulayla yedirdikten sonra hafifçe yağlanmış, ortası delik bir kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder