24 Ağustos 2014 Pazar

Yazlık Patates Salatası

 

Patates salatasını herkes bilir ve sanırım çoğu kişi sever. Birçok mutfakta patates salatası farklı yorumlanmış, çeşitli biçimlerde klasik tarifler yaratılmıştır. Amerika'da mayonezlisi meşhurdur mesela. Bizim evlerimizdeki klasik tariflerde daha çok patates, taze soğan ya da kuru soğan, maydanoz şeklinde en basit haliyle yapılır. Bu yaz aldığım taze patateslerle değişik salatalar keşfettim ve uydurdum. İşte bunlardan biri yazlık patates salatası adını verdiğim, bol çarliston ve kırmızı biberli, domatesli, soğanlı bu salata oldu. Taze nane ve sosuyla birleşince gerçekten de tam yaz tadı ortaya çıktı!

Malzemeler:
4 kişilik

2 adet büyük patates
2 adet orta boy domates
1 avuç taze nane
1 orta boy kuru soğan
2 adet orta boy kırmızı biber
2 adet orta boy çarliston biber
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 diş sarımsak

Hazırlanışı:
1. Patatesleri soyup parçalara böldükten sonra haşlanmak üzere bırakıyoruz.
2. Bu esnada biberleri, domatesleri ve taze naneyi yıkayıp salata kasesine doğruyoruz. Üstüne soğanı da doğruyoruz.
3. Bir limonun suyunu sıkıp içine bir diş sarımsak rendeliyoruz. Üstüne zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberi katıp güzelce karıştırarak salata sosunu hazırlıyoruz.
4. Haşlanan patatesleri bıçakla delerek piştiklerinden emin olduktan sonra istediğimiz boyutlarda kesip salata kasesine ekliyoruz. Üstüne sosunu döküp iki kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Salatamız servise hazır! Afiyet olsun.  
Servis ederken bir tutam kuru naneyle süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder