15 Şubat 2014 Cumartesi

Kelebek Süslemeli Bitter Çikolatalı Cupcake



Sevgililer Günü'ne özel değişik bir cupcake.

Mazlemeler:
Kek karışımı için:
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
100 gr beyaz şeker
150 gr un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket (40 gr) eritilmiş bitter çikolata

Limonlu krema için:
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
150 gr pudra şekeri (büyük paketin yarısından fazlası)
Yarım limon kabuğunun rendesi
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
1. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyor, muffin kalıplarını kağıt kaplarla hazırlıyoruz. Oda sıcaklığında margarini, toz şekeri, kakaoyu, unu, yumurtayı ve kabartma tozunu mikserde pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz. Bu arada su kaynayan bir kabın üstüne oturttuğumuz (ama suya değmeyen) bir cam kasede çikolataları eritiyoruz.

2. Kek karışımına erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Oldukça yoğun ve kek hamurundan daha macunumsu bir karışım elde ediyoruz.

3. Karışımı çorba kaşığıyla, eşit miktarda olacak şekilde kağıt kalıplarımıza koyuyoruz. Kalıpları yarısından biraz fazla ya da yarısı kadar doldurabiliriz. Kabarmaya yer kalması gerek.

4. Kekleri ısınmış fırında 15-20 dakika, orta rafta, kabarıp piştiğinden emin olana kadar pişiriyoruz.

5. Kekler pişerken tereyağlı kremayı hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için öncelikle yumuşamış tereyağını mikserde son hızda kabarıp kremamsı hale gelene kadar 5-10 dk kadar çırpıyoruz. Sonra içine pudra şekerini, limon suyu ve limon kabuğunu ekliyoruz. Limon yerine portakal ya da mandalina kabuğu da rendeleyebilir, vanilya çubuğu ya da vanilya özünden faydalanabilirsiniz.

6. Tereyağı kremasını 10-15 dakika mikserde son hızda çırpıyoruz. Krem şantiden sert, beyaz renkte ve çok pürüzsüz hale gelmeli.

7. Kekleri tamamen soğuduktan sonra kabaran tepelerini bir bıçakla kesip yuvarlak bir kek parçası elde ediyoruz.

8. Tepesi kesilen keklerin üstüne 1-2 çorba kaşığı krema sürüyoruz. Elimizde kalan yuvarlak parçayı ikiye bölüp sağ parçayla sol parçanın yerini değiştirip sırt sırta koyunca kelebek şekli ortaya çıkıyor. Daha belirgin görünmesi için kremanın üstünde havada duracak şekilde oturtuyoruz.

9. Hafifçe pudra şekeri serpiyoruz ve servise hazır. Kelebekleri daha fazla süslemek için kremalı karışımı torbayla ortaya da sıkabilir, ya da kelebek kanatlarına benek yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder