27 Şubat 2014 Perşembe

Köy Ekmeğinde Doyurucu Pizza

Pizza ne güzel bir icattır! İçinde bir kere hamur var, ağızda eriyen tatlı domates var, kekik ve zeytinyağı var, bir de zevkinize göre seçtiğiniz sebze/et malzemeleri karışımının peynirin altında fırında pişmiş hali var. TV'nin karşısına geçip bağdaş kurduğunuz yerde elinizde tutarak yiyebilme özgürlüğü var. Pizzamı dışarıdan söylemektense evde yapmak bana keyif veriyor.

Malzemeler:
Kişi sayısına göre ikişer dilim köy ekmeği
Domates salçası
Izgara tavuk göğüs (ince dilimlenmiş)
2 adet kuru soğan
2 kırmızı biber
4-5 adet mantar
Çedar ya da eski kaşar peyniri
Zeytinyağı
Bol kekik

Hazırlanışı: 
1. Ekmeklerin bir tarafını domates salçasıyla bolca kapladıktan sonra üstüne zeytinyağı ve kuru kekik gezdiriyoruz.

2. Soğanları halka halka, biberleri küp küp ve mantarları boyuna ince ince kestikten sonra salçalı karışımın üstüne koyuyoruz. Üstüne, her yeri kaplayacak kadar tavukla dolduruyoruz. Göğüs etini, önceden ızgarada pişirip yarım santim kalınlığında keserek hazırladım.

3. Hepsinin üstünü çedar peyniriyle ya da eski kaşarla kaplıyoruz. Peyniri dilim dilim kesmek daha güzel eriyip yoğun olmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu kaşarın erime süresi de alttaki sebzelerin pişmesine yeterli oluyor.

4. 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder