27 Şubat 2014 Perşembe

Armutlu Havuçlu Kek


Malzemeler:
2 yumurta
1 fincan esmer şeker
1 fincan zeytinyağı
200 gr un (1,5-2 bardak kadar)
3 küçük havuç
2 küçük armut
1 paket kabartma tozu
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 silme tatlı kaşığı muskat
1 kahve fincanı kuru üzüm
2 kahve fincanı ceviz
1 kahve fincanı süt


Hazırlanışı:
1. Yumurta, şeker ve zeytinyağını mikserde çırpıyoruz.

2. Havuç ve armutları güzelce yıkayıp rendeliyoruz.

3. Havuç ve armut dışındaki malzemeler, un ve kabartma tozu birlikte elenerek katılıp güzel ve sıvı bir kek hamuru elde ettikten sonra havuç ve armut rendesini spatulayla içine yediriyoruz.

4. 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder