28 Şubat 2017 Salı

Mini Yulaflı Kurabiye


Malzemeler:
150 gr tuzsuz tereyağı
140 gr toz şeker
375 gr ince yulaf ezmesi (blender'dan geçirebilirsiniz)
140 gr un
1 yumurta
4 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat



Hazırlanışı:
1. Yumuşamış tereyağı ve şekeri krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Yumurta ve sütü ekleyip özleşene kadar karıştırıyoruz.

2. Ayrı bir kasede yulaf ezmesi, un, karbonat ve tuzu karıştırıyoruz. İçine kuru üzümleri katıyoruz.

3. Kuru malzemeleri yaş malzemenin üstüne azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.

4. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp aralıklarla tepsiye diziyoruz. 200 derecede 13-15 dakika, altın sarısına dönene dek pişiriyoruz. Beş dakika soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder