2 Şubat 2017 Perşembe

Havuçlu Portakal Marmelatı


Malzemeler
İki orta boy kavanoz için

4 havuç (450 gr)
2 portakal (500 gr)
3 limon (300 gr)
1 kg şeker
2 litre su
1 adet kabuk tarçın (arzuya göre)


Hazırlanışı:
1. Havuçları soyup kibrit çöpü şeklinde kesiyoruz. Tencereye koyuyoruz.


2. Portakal ve limonu güzelce yıkayıp suyunu sıkıyoruz ve üstüne ekliyoruz.


3. Portakal ve limonu posasıyla birlikte küçük küçük doğruyoruz ve havuçların üstüne, 2 litre suyla birlikte ekleyip kaynatmaya başlıyoruz.


4. Kabuklar iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 1,5 saat) kaynatmaya devam ediyoruz. Sonra şekerini ekleyip altını kısıyoruz ve kıvam alana kadar (yaklaşık yarım saat bir saat arası) altı kısık kaynatmaya devam ediyoruz. Tarçın eklemek isteyenler şekerle birlikte ekleyip yarım saat sonra çıkarabilir.


5. Soğuyunca kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder