20 Şubat 2017 Pazartesi

Ispanaklı Lavaş Böreği


Tarif iki kişiliktir, daha fazla porsiyon için malzemeyi iki katı kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
6 - 8 adet yaprak lavaş
1 demet ıspanak
2 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)
1/2 bardak süt
1/2 bardak zeytinyağı
Beyaz peynir
Kaşar peyniri

Hazırlanışı:
1. Ispanağı güzelce yıkayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Arzuya bağlı olarak, içine susam ekliyoruz.


2. Fırın kabımıza sırasıyla bir kat lavaş, sade zeytinyağı, bir kat daha lavaş koyuyoruz. İkinci kat lavaşı sütle ıslatıyoruz.


3. Üstüne ıspanak ekleyip iki kat daha lavaş kapatıyoruz. Yine araya zeytinyağı ve en üstü sütle ıslatıyoruz. 

4. Sütlü lavaşın üstüne kalan ıspanakları ekliyoruz, üstüne istediğimiz kadar beyaz peynir serpiyoruz. Tekrar lavaşla kapatıp biraz ıslattıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri koyup 200 derece fırında peynir eriyene dek (15-20 dakika) pişiriyoruz. 








 Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder