24 Şubat 2017 Cuma

Muzlu ve Kayısılı Muffin



Tatlı ekmeğe benzer bu meyveli muffin tarifini brançlarda, gün içinde atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Tariften tam 12 adet çıkıyor.

Malzemeler:
180 gr beyaz un
100 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
90 gr toz şeker
70 gr kuru kayısı (7-8 adet)
Yaklaşık 1/2 bardak süt
2 yumurta
3 muz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tuz

Hazırlanışı:
1. Un, kabartma tozu ve tuzu bir çukur kabın içine eliyoruz. İçine şeker ve küp küp doğranmış kuru kayısıları ekliyoruz.

2. Başka bir kapta muzu çatalla ezip süt ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz. İçine yumurtaları kırıp çırpıyoruz.

3. Yaş karışımı kuru karışımın içine ekleyip sptaulayla karıştırıyoruz ve bir kaşık yardımıyla muffin kalıplarına dolduruyoruz.

4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder