11 Nisan 2017 Salı

Kuru Meyveli Rustik Kek


Malzemeler:
180 gr beyaz un
70 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz muskat
70 gr oda sıcaklığında tereyağı
80 gr zeytinyağı
3 yumurta
3 tatlı kaşığı süt
200 gr karışık kuru meyve

Hazırlanışı:
1. Unları ve kabartma tozunu elekten geçirin.

2. Üstüne muskat, tereyağı, zeytinyağı, çırpılmış yumurtaları ekleyip mikserde iyice karıştırın.

3. İstediğiniz kuru meyveleri küçük parçalara bölüp iyice yıkayıp kuruladıktan sonra bir yemek kaşığı unla kaplayın.
Ben bu tarifte 3 iri kuru incir, 7-8 adet kuru erik, 3 günkurusu kayısı, bolca kuru üzüm ve çok az turna yemişi kullandım.

4. Kuru meyveleri sütle birlikte karışıma ekleyip spatulayla iyice yedirin. Önceden yağlanmış yuvarlak ya da çember kek kalıbında 175 derecede 45 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder